Portioner: 2 personer
Forberedelse: 10 minutter
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 300 g kyllingebryst skåret i strimler
- Olivenolie til stegning
- 80 g grønne lange thaibønner, skåret i mindre stykker
- 30 g panang karrypasta
- 400 ml kokosmælk
- 4 spsk fiskesauce
- 10 g palmesukker
- Sød thaibasilikum
- Kaffir limeblade
- Frisk chili
Lav panang som på en ægte thailandsk restaurant
Panang karry er kendt for sin dybe, komplekse og krydrede smag. Den har en perfekt balance mellem sødme og syre, og så har den en fantastisk sammenblanding af krydderier og fedme, som kommer fra kokosmælken.
Vil du selv prøve kræfter med at lave en lækker ret med panang kylling? Her får du vores helt specielle opskrift. Er du ikke den største fan af kylling, kan du altid prøve retten med en anden proteinkilde såsom oksekød eller tofu, alt efter hvad du bedst kan lide.
Er du i tvivl om, hvor du finder ingredienser såsom sød thaibasilikum og kaffir limeblade, finder du dem typisk i asiatiske specialbutikker. Her kan du også finde særligt lækre karrypastaer.
Du kan også bestille denne ret hos din lokale Wokshop og slippe for at lave den selv.
Sådan gør du
- Steg kyllingen på panden, indtil den er gennemstegt.
- Put halvdelen af kokosmælken i en gryde ved medium-høj varme og lad det simre i et par minutter. Tilsæt derefter karrypastaen og fortsæt med at røre, indtil den er helt fortyndet. Rør ofte i gryden for at forhindre, at det brænder på. Tilsæt gradvist mere kokosmælk, hvis karrypastaen bliver for tør.
- Når du kan se karrypastaen flyde i overfladen, skal du tilsætte palmesukker og fiskesauce.
- Tilsæt den resterende kokosmælk efter behov og bring hele blandingen i kog.
- Smag til efter styrke og tilsæt salt eller sødme alt efter behov.
- Tilsæt grønne bønner og lad dem koge nogle minutter, sluk derefter varmen og gør klar til servering.
- Pynt retten med sød thaibasilikum, hakket frisk chili og kaffir limeblade lige inden serveringen. Spis retten med jasminris til.