Portioner: 2 personer
Forberedelse: 10 minutter
Tid: 30 minutter
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst, skåret i strimler
- 40 g grønne bønner (haricot verts), skåret i mindre stykker
- 1 spsk panang karrypasta
- 400 ml kokosmælk
- 1 spsk fiskesauce
- 5 g palmesukker
- Sød basilikum
- Kaffir limeblade
- Frisk chili, finthakket
Panang curry chicken opskrift
Panang curry kylling er en velsmagende og aromatisk ret inspireret af det thailandske køkken, som kombinerer saftigt kyllingekød med en rig og krydret Panang curry sauce, kokosmælk og friske grøntsager. Resultatet er en delikat balance af smage, der giver en autentisk og tilfredsstillende madoplevelse.
Får du også lyst til at prøve at lave denne ret derhjemme? Så kan du finde vores opskrift på Panang curry kylling her. Selvom retten traditionelt tilberedes på denne måde, kan du tilpasse den med dine foretrukne ingredienser og smage.
Sådan gør du
- Skær kyllingebrystet i strimler og de lange grønne bønner i mindre stykker. Hak basilikum, kaffir limeblade og chili.
- Steg kyllingestrimlerne på en stor pande eller wok over medium-høj varme, indtil de er gennemstegte.
- Hæld halvdelen af kokosmælken i en gryde og lad det simre ved medium-høj varme i et par minutter. Tilsæt panang karrypastaen og rør, indtil den er helt opløst. Rør ofte for at forhindre, at det brænder på. Tilsæt gradvist mere kokosmælk, hvis karrypastaen bliver for tør.
- Når karrypastaen flyder på overfladen, tilsættes palmesukker og fiskesauce. Rør godt rundt og smag til.
- Tilsæt de stegte kyllingestrimler og de grønne bønner til gryden. Rør godt rundt og lad det simre i yderligere 5-10 minutter, indtil bønnerne er møre.
- Tilsæt resten af kokosmælken og bring retten til kog igen. Sluk for varmen og lad retten trække i et par minutter.
- Pynt retten med sød basilikum, frisk chili og kaffir limeblade. Serveres med jasminris til.